Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Informacije za prostovoljstvo

Spoštovane prostovoljke in prostovoljci,

če želite ob poplavah na območju, ki ga pokriva RKS-OZ Ljubljana (Ljubljana, Škofljica, Dobrova – Polhov Gradec, Vodice, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Medvode, Brezovica in Velike Lašče), pomagati s prostovoljskim delom, prosimo, izpolnite obrazec na naši spletni strani.

Prizadeti ob poplavah potrebujejo različne vrste pomoči. Ključno je, da ponudimo pravo pomoč ob pravem času. Da smo z dobrimi dejanji v podporo in ne z dobrimi nameni v breme. Vaša pomoč bomo zagotovo potrebovali tudi v prihodnjih tednih in mesecih, ko pridejo na vrsto drugačne vrste prostovoljskih aktivnosti na poplavljenih področjih. Ko se bodo pojavile potrebe, vas bomo kontaktirali.

Če pa se želite prostovoljsko udejstvovati na drugih območjih, kontaktirajte lokalna območna združenja Rdečega križa Slovenije ali se prijavite v aplikacijo POPLAVE 2023, da vas razporedijo na ustrezna območja.

Vnaprej hvala za ponujeno pomoč!

Informacije za donatorje

Spoštovane donatorke in donatorji,

posledice poplav so obsežne. Prizadeti ob poplavah potrebujejo različne vrste pomoči. Ključno je, da ponudimo pravo pomoč ob pravem času. Da smo z dobrimi dejanji v podporo in ne z dobrimi nameni v breme.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je vzpostavila aplikacijo, ki omogoča povezovanje med donatorji pomoči in iskalci pomoči. Aplikacija je dosegljiva na POPLAVE 2023.

 

FINANČNA POMOČ
Neposredna finančna nakazila na transakcijski račun posameznika_ce odsvetujemo. Zneski, ki niso bili nakazani preko humanitarne organizacije, se obravnavajo kot dohodek in so obdavčene.

Da si prizadeti ob poplavah lahko sami pomagajo in na način, ki ga z materialnimi donacijami in prostovoljskim delom ne moremo zagotoviti, zbira Rdeči križ Slovenije finančno pomoč.
Na 1919 pošljete SMS s ključno besedo UJMA5 oz. UJMA10 ter tako donirate 5EUR oz. 10 EUR.

Sredstva za pomoč lahko nakažete tudi na TRR Rdečega križa Slovenije:
Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana,
SI56 0310 0123 4567 891 (odprt pri SKB Banka d. d.),
Sklic: 00 96875,
Namen: Ujma 2023,
BIC banke: SKBASI2X,
Koda namena: CHAR.
Tudi podjetja in posamezniki iz tujine lahko vaše prostovoljne prispevke nakažete na enak način z enakimi podatki. 

Za finančno pomoč prebivalcem na območju, ki ga pokriva RKS-OZ Ljubljana (Ljubljana, Škofljica, Dobrova – Polhov Gradec, Vodice, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Medvode, Brezovica in Velike Lašče), lahko finančna sredstva nakažete na:

RKS-OBMOČNO ZDRUŽENJE LJUBLJANA
Tržaška cesta 132
1000 Ljubljana
DELAVSKA HRANILNICA D.D.
IBAN: SI56 6100 0112 2334 482
SWIFT ALI BIC: HDELSI22
SKLIC: 10-2-8
NAMEN: Pomagajmo LJUDEM našega mesta - POPLAVE

 

MATERIALNA POMOČ IN DRUGE DONACIJE

Ponudbo donacije za območje, ki ga pokrivamo na Območnem združenju Ljubljana (Ljubljana, Škofljica, Dobrova – Polhov Gradec, Vodice, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Medvode, Brezovica in Velike Lašče), lahko oddate na povezavi DONACIJE. Pomagate lahko tudi s storitvami, npr.:  pomoč pri čiščenju objektov, prevoz in sortiranje donacij, pranje oblačil ipd.


Podjetja, ki želite donirati, prosimo, pokličite na 040 858 052.

 

6. 9. 2023 - OBVESTILO: Do nadaljnjega ne sprejemamo donacij oblačil in obutve. Hvala za razumevanje!

 

23. 8. 2023 - Prošnja Humanitarnega centra RKS-OZLJ za donacije:

- športna moška oblačila,
- športna moška in ženska obutev,
- higienski pripomočki (zobne ščetke, zobne paste, šamponi, mila, higienski vložki/tamponi, vlažilni robčki ipd.),
- čistila (varekina, razna druga čistila, lahko tudi alkoholni kis in soda bikarbona),
- razvlažilniki prostora,
- šolske potrebščine.

 

Če želite donirati druge stvari ali storitve, ki jih ni na seznamu, vašo ponudbo zabeležimo in vas v primeru javljene potrebe obvestimo. Žal prostora za skladiščenje materiala na RKS-OZLJ nimamo, zato prosimo, da spremljate objave o potrebah in načinu dostave pomoči.

Za dodatne informacije se obrnite na številko 01 42 53 419.

 

9. 8. 2023 - Prošnja za donacijo samokolnic

Na nas se je obrnilo veliko ljudi s prošnjo za donacijo vrtnih samokolnic, ki jim bodo olajšale odvoz materiala in odpravljanje posledic po poplavah. Spoštovani donatorji, samokolnice lahko prinesete v Humanitarni center na Tržaško 132, Ljubljana, jutri, 10. 8., od 8. do 16. ure in v petek, 11. 8. od 8. do 12. ure. Hvala.

 

Poplave 2023 - podporniki, donatorji in financerji

Hvala našim podpornikom, zvestim donatorjem in financerjem:

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Gostilna in pizzeria Jurman

Pizzeria in okrepčevalnica Kondor

EP1C d. o. o. 

Mestna občina Ljubljana

BCA d. o. o., Hribernikova 2, 1000 Ljubljana

Pomoč za soočanje s posledicami poplave 2023

DODELITEV SREDSTEV ZA POMOČ PO POPLAVAH PO 3. AVGUSTU 2023

Vlada Republike Slovenije je 5. avgusta 2023 v duhu sočutja in solidarnosti sprejela pomembno odločitev glede prizadetih v nedavnih poplavah. V skladu s tem, je bilo Rdečemu križu Slovenije in Slovenskemu Karitasu dodeljenih po 5.000.000,00 evrov sredstev, s čimer se bo omogočila učinkovita in hitra oskrba z osnovnimi življenjskimi potrebščinami tistim, ki so bili najbolj prizadeti v poplavah 3., 4. in 5. avgusta 2023.

Ta humanitarna pomoč predstavlja prvi korak k takojšnjemu olajšanju bremena, ki ga je prinesla nepričakovana naravna nesreča. Dodeljena sredstva bodo namenjena neposredno prizadetim prebivalcem, z upoštevanjem različnih stopenj škode na njihovih domovih. Skladno s tem bodo sredstva dodeljevali Rdeči križ Slovenije in Slovenska Karitas. Višina pomoči bo odvisna od škode, ki je nastala na stanovanjskih objektih, v katerih ljudje dejansko živijo:

- Stopnja 1: Za trajno uničene hiše ali stanovanja, ki so praktično neobnovljiva, in zahtevajo nadomestno bivališče, bo višina pomoči znašala 3.000,00 evrov.

- Stopnja 2: V primeru poplavljenih stanovanjskih etaž bo višina pomoči znašala 1.500,00 evrov.

- Stopnja 3: Za poplavljene kletne prostore pa bo višina pomoči znašala 500,00 evrov.

Prosilci za pomoč morajo izpolniti obrazec VLOGA B: https://www.rdecikrizljubljana.si/f/docs/Novice/Vloga_B_poplave.pdf in vlogo oddati najkasneje do 28. avgusta 2023. Vlogi priložite tudi fotografije.

Vloge pošljete s priporočeno pošto ali prinesete osebno na območno združenje Rdečega križa ali na izpostavo Slovenske Karitas ali občine.

Vsakemu posameznemu prosilcu bo dodeljen znesek v skladu s prvim nujnim ukrepom za zagotovitev osnovnih življenjskih potrebščin. Vloge bo obravnavala komisija vseh organizacij skupaj, zato jih, prosimo, ne podvajajte. Po odobritvi vloge bo prejemniku izdan sklep s strani ene izmed organizacij, Slovenskega Karitasa ali Rdečega križa Slovenije.

Če se bo izkazalo, da višina odobrenih sredstev presega razpoložljiv znesek javnih sredstev iz vladnega sklepa, bodo v okviru transparentnosti in odgovornosti prizadevanja vlade usmerjena k zagotavljanju dodatnih sredstev. V primeru, da bodo namenska javna sredstva na podlagi ocene vlog ostala neporabljena, se bo odobrena višina pomoči sorazmerno povečala za prvo in drugo škodno stopnjo.

RK Slovenije - Aktualno

Torek, 16. april 2024

Obvestilo

Petek, 12. april 2024

Akcija "Častim pol litra" 2024

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič