Teden RK - Otroci za otroke - šolske torbice

Zbiralna akcija šolskih potrebščin poteka na osnovnih in srednjih šolah ter v dijaških domovih. Dobrodelna akcija zbiranja vsako leto poteka v Tednu RK 8. do 15. maja.
Z zbranim denarjem in zbranimi novimi šolskimi potrebščinami nam pomagajo pri opremljanju šolskih torbic, ki jih pripravljamo za osnovnošolce iz socialno ogroženih družin.
Ker želimo s to pobudo otroke in mladino vzpodbujati in vzgajati k solidarnosti in sočutju do svojih vrstnikov smo jo poimenovali "OTROCI ZA OTROKE".
Na ta način želimo vzpostaviti krog vzajemne pomoči in solidarnosti med mladimi.
Iz tega sklada in z zbranimi šolskimi potrebščinami opremimo 250 do 300 novih šolskih torbic, ki jih ob koncu šolskega leta, to je v drugi polovi junija razdelimo otrokom in s tem vsaj malo prispevamo k lajšanju stiske staršev ob prihodu novega šolskega leta.
Hkrati pa želimo s to akcijo vsako leto na aktiven način obeležiti mednarodni teden Rdečega križa. Prav tako obeležimo Teden RK z razdeljevanjem map za MČ v katere vložimo vzgojno-informativne zloženke in založbe RKS, ki so namenjene prvošolčkom.

Cilji
 

  • S to pomočjo želimo vsaj malo zmanjšati skrbi staršem iz materialno šibkih družin in jim pomagati pri opremi otrok ob začetku novega šolskega leta.
  • Vzgajati otroke in mladostnike za sočutje, solidarnost in pomoč drugemu, predvsem vrstnikom v stiski.
  • Razvijati in gojiti socialno rahločutnost in vzpodbujati h konkretnim dejanjem pomoči.
  • Naš cilj je vpeljati teden solidarnosti v vsako šolo!
  • Vzpodbujati in graditi kulturo donatorstva.

RK Slovenije - Aktualno

Torek, 16. april 2024

Obvestilo

Petek, 12. april 2024

Akcija "Častim pol litra" 2024

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič