SREČEVALNICA KUHA - OKUSNE POROVE JEDI
Ponedeljek, 24. marec 2025
V četrtek, 20. marca, je v Centru Rog potekala še ena navdihujoča Srečevalnica Kuha, kjer smo se tokrat posvetili poru – skromni, a izjemno hranljivi zelenjavi iz družine lukovk. Udeleženci so skupaj pripravljali raznolike jedi, v katerih je glavno vlogo odigral prav por.
Por, ki so ga že pred tisočletji cenili Egipčani, Grki in Rimljani, je bogat z vitamini C, A, K ter minerali kot so kalij, mangan, krom in molibden. Zaradi blagosti je odlična alternativa čebuli in prijazen tudi do občutljivejših želodcev. Poleg tega pozitivno vpliva na zdravje srca in ožilja, pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka in holesterola ter prispeva k dobremu počutju prebavnega sistema.
Ob prijetnem druženju smo preizkusili, kako vsestranski je lahko por v kuhinji – od toplih juh do hranljivih glavnih jedi. Hvala vsem, ki ste kuhali z nami.
Se vidimo na naslednji Srečevalnici, ki bo 3. aprila!
SOFINANCIRANO S STRANI EU