SREČEVALNICA KUHA - KORUZNE JEDI
Četrtek, 6. marec 2025
Danes smo se na Srečevalnici Kuha posvetili koruzi – ta zlata rastlina, ki izvira s perujskih višavij v Andih, nas je danes navdihnila za kulinarično raziskovanje njenih bogatih okusov in vsestranske uporabe. Koruza je ena najpomembnejših kulturnih rastlin na svetu, takoj za rižem in pšenico. Njeno zrno je pravo hranilno bogastvo – polno ogljikovih hidratov, vitaminov skupine B, železa, cinka in selena, hkrati pa ne vsebuje glutena, zato je odlična izbira tudi za osebe s celiakijo.
Pripravili smo različne jedi, v katerih je koruza prišla do izraza na svoj način:
Koruzna juha je poskrbela za prijeten začetek, koruzne tortilije so bile odlična osnova za zelenjavni nadev, koruzna zljevanka nas je spomnila na preproste domače okuse, riževo solato s koruzo, ki je poskrbela za svežino in koruzno pecivo, sladko piko na i našega kulinaričnega srečanja.
Bilo je lepo, okusno in poučno. Se že veselimo naslednjega srečanja, ki bo 20.3.!
Sofinancira Evropska unija