Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Prostovoljke in prostovoljci ekipe za psihosocialno pomoč so se usposabljali na Debelem Rtiču

Sreda, 12. junij 2024

Prostovoljke in prostovoljci skupine za psihosocialno pomoč na RKS-OZ Ljubljana smo se zadnji vikend v juniju udeležili usposabljanja na Debelem Rtiču. Ker se pri prostovoljskem delu srečujemo z različnimi ciljnimi skupinami ljudi, ki imajo različne potrebe, moramo znati z njimi na ustrezen način vzpostaviti korekten odnos, zato smo na vikend usposabljanju poslušali vsebine o kognitivnem primanjkljaju in drugih motnjah v duševnem razvoju.

Predavanje na to temo sta za nas izvedli Živa Logar in Sara Širnik iz Rock Ranča - Zavedno delo s konji, strokovnjakinji na področju dela z otroki s čustveno vedenjskimi motnjami. Njunemu predavanje je sledilo še predavanje Elene Pečarič, predsednice YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa, in Domna Retlja (Domen Retelj, LOL), ki sta z nami spregovorila o življenju hendikepiranih oseb in osebni asistenci. Prosti čas in lepo vreme pa smo prostovoljke in prostovoljci izkoristili še za medsebojno spoznavanje in druženje. Lepo, zanimivo in predvsem poučno je bilo!

#prostovoljstvo #psihosocialnapomoc #rdecikriz

 

 

 

 

 

RK Slovenije - Aktualno

Torek, 9. julij 2024

Obvestilo o poletnem delovnem času Humanitarnega centra

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič