Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Krvodajalske akcije v mesecu juniju 2024

Sreda, 29. maj 2024

Spoštovane krvodajalke, spoštovani krvodajalci,

v mesecu juniju vas vabimo na tri redne krvodajalske akcije v Ljubljani, in sicer v PETEK, 7., 14. in 21. junija 2024.

Darujete lahko tudi vsak dan med tednom, med 7. in 15. uro! Pokličite na 051 671 147, 030 716 796 ali 051 389 270 in se dogovorite za odvzem z Zavodom RS za transfuzijsko medicino (ZTM).  

Več informacij o pogojih za darovanje in posodobitvah meril za izbor krvodajalca najdete na spletni strani http://www.ztm.si/

Preden se naročite na odvzem, preverite stanje zalog krvi na http://www.ztm.si/krvodajalstvo/zaloge/

Hvala vsem, ki darujete!

Sodelovali smo na Dravljefestu

Torek, 28. maj 2024

Preteklo soboto smo sodelovali na Dravljefestu, dogodku Četrtne skupnosti Dravlje. Na predstavitveni stojnici smo izvajali brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja, holesterola in kisika v krvi, prostovoljke in prostovoljci RKS-OZ Ljubljana pa so obiskovalkam in obiskovalcem dogodka podali še več informacij o prostovoljskih programih, ki podpirajo solidarnost med ljudmi.

Le skupaj lahko namreč soustvarjamo bolj povezane soseske, kjer bodo lepa dejanja odraz dobrih medsosedskih odnosov.

#četrtnaskupnost #soseska #dravlje #lepadejanja

Strokovna ekskurzija ob 80. obletnici ustanovnega zbora Rdečega križa Slovenije

Torek, 28. maj 2024

Ali veste, da je bil 18. junija 1944 v Gradcu v Beli krajini s sklicem ustanovnega zbora vzpostavljen Rdeči križ Slovenije? Glavni odbor RKS je 11. septembra 1944 sporočil Ligi Društev Rdečega križa v Ženevi, da je bil ustanovljen RKS, ki se bo vključil v organizacijo RK Jugoslavije. Ta je nato deloval do leta 1991, ko se je po razglasitvi samostojnosti in suverenosti Republike Slovenije osamosvojil in začel delovati kot samostojni Rdeči križ Slovenije.

Ob 80. obletnici ustanovnega zbora Rdečega križa Slovenije smo se s prostovoljkami_ci podali na strokovno ekskurzijo v Gradac, kjer smo si ogledali muzejsko zbirko Rdečega križa, se podali v šolske klopi šole "Brihtna glava" in se okrepčali v Hiši dobrega kruha Rosalnice s pravo belokranjsko pogačo. Hvala Rdečemu križu Metlika za prijazno dobrodošlico.

#prostovoljstvo #80let #ustanovnizborRKS

Pretekli vikend je potekala vaja članic in članov Ukrepanja ob nesrečah RKS-OZLJ

Četrtek, 23. maj 2024

Pretekli vikend je potekalo srečanje članic in članov Ukrepanja ob nesrečah RKS-OZLJ. Ker vaja dela mojstra, so se vikend vaje na prostem - Vrh pri Višnji Gori - udeležile članice in člani Nastanitvene enote, Prve pomoči in Ekipe za psihosocialno pomoč.

Namen vaje je bil simulacija nastanitvenega centra v primeru potresa – postavitev in vzpostavitev centra ter komunikacija s Civilno zaščito, sprejem prizadetega prebivalstva in nudenje osnovnih življenjskih pogojev (zdravstvena oskrba, nastanitev, prehrana, psihosocialna pomoč).

Vaja je bila zelo uspešna, vzdušje odlično, pa še vreme nam je bilo naklonjeno!

#nastanitvenaenota #ukrepanje #psihosocialnapomoc #prvapomoc

 

Zaposleni v podjetju Deloitte pomagali v Humanitarnem centru

Četrtek, 23. maj 2024

Zaposleni v mednarodnem podjetju Deloitte organizirajo en dan, t. i. "Impact Day", ko gredo na prostovoljsko delo v različne organizacije in na ta način izkažejo družbeno odgovornost in pomagajo lokalni skupnosti. Včeraj so bili na pobudo naše prostovoljke Urše, ki je tam zaposlena, pri nas v Humanitarnem centru, kjer so nam pomagali pri sortiranju šolskih potrebščin, zbranih v dobrodelnih akcijah Otroci za otroke in Dijaki za otroke, pri sortiranju donacij oblačil in higienskih izdelkov ter pri pripravi kompletov prve pomoči, ki jih uporabljamo pri izvajanju delavnic prve pomoči. Hvala, prostovoljka Urša, za pobudo in hvala zaposlenim v Deloitte!

#druzbenaodgovornost #prostovoljstvo #solidarnost #Deloitte #rdecikrizljubljana

 

Državno preverjanje ekip prve pomoči je potekalo v Slovenskih Konjicah

Četrtek, 23. maj 2024

Med 9. in 11. majem je v Slovenskih Konjicah potekalo državno preverjanje ekip prve pomoči.

Med 13 najboljšimi OŠ ekipami iz cele Slovenije je bila tudi najboljša z regijskega preverjanja - OŠ Milana Šuštaršiča, med srednješolskimi ekipami prve pomoči pa so sodelovale tri najboljše z regijskega preverjanja - Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Zavod Sv. Stanislava - Škofijska klasična gimnazija in Gimnazija Ledina.

Prav vse ekipe so se odlično odrezale in dokazale, da na mladih svet stoji.

Izšel je obvestilnik RKS-OZLJ za junij 2024

Sreda, 22. maj 2024

Izšel je obvestilnik RKS-OZLJ za mesec junij. V njem najdete številne aktivnosti in dogodke, na katere vas prisrčno vabimo!

Ogledate si ga lahko na povezavi spodaj.

 

Priložnost za sodelovanje

Sreda, 22. maj 2024

Ste upokojeni_a, imate zdravstveno izobrazbo (med. sestra, zdravstvenik, patronažna sestra)?

Vabljeni k sodelovanju pri izvajanju preventivnih meritev krvnega tlaka, holesterola, kisika in sladkorja v krvi na dogodkih Rdečega križa. Pokličite nas na 040 858 052 ali nam pišite na vedrana.pokleka@rdecikrizljubljana.si.

Veseli bomo sodelovanja z vami!

Letovanje starejših z območja Medvod in Brezovice

Torek, 21. maj 2024

Foto: Janez P., prostovoljec PSP

Včeraj, 20. 5. 2024, se je na brezplačno letovanje za starejše v Zdravilišče Debeli Rtič odpravila skupina 11 starejših oseb z območja Medvod in Brezovice. Program letovanja je pester in zelo zanimiv. Dneve bodo začenjali z jutranjo telovadbo, se sprehajali med vinogradi in v Resslovem gaju, plavali v bazenu, se družili ob raznih igrah, tomboli … Enotedensko letovanje, ki sta ga financirali Občina Brezovica in Občina Medvode, jim bo hitro minilo. Držimo pesti, da bo tudi vreme postalo bolj prijazno!

Iskrena hvala, prostovoljcu PSP, gospodu Janezu, ki jih je pospremil in jim nudil pomoč pri namestitvi.

#pomocinpodporastarim #letovanjestarejsih #solidarnost #humanost #rdecikrizljubljana

O nas tudi v Zborniku Mestne občine Ljubljana

Petek, 17. maj 2024

Mestna občina Ljubljana je izdala zbornik z naslovom Skupaj z nevladnimi organizacijami za višjo kakovost življenja v mestu, v katerem so zbrali 78 programov in projektov, ki bogatijo življenje v mestu Ljubljana.

Našo organizacijo najdete na 82. strani, v razdelku z naslovom Ljubljana je urejeno in prijazno mesto. Do zbornika lahko dostopate na povezavi spodaj. Prijetno branje vam želimo.

 

RK Slovenije - Aktualno

Sreda, 29. maj 2024

Krvodajalske akcije v mesecu juniju 2024

Torek, 28. maj 2024

Sodelovali smo na Dravljefestu

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič