Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Obvestilo donatorjem

Sreda, 19. februar 2020

Spoštovani donatorji!

Veseli smo, ker se odzivate na naša povabila za pomoč ljudem, ki so se zaradi različnih okoliščin znašli v stiski in potrebujejo našo pomoč. Kot humanitarna organizacija si želimo ljudem pomagati v skladu z načeli humanitarnega delovanja. Naše osrednje vodilo so potrebe ljudi - pomagamo jim v skladu z njihovimi potrebami in našimi zmožnostmi. Resnično vas vabimo, da naj vašo željo po tem, da bi določeno oblačilo ali predmet podarili naprej, spremlja tudi razmislek ali lahko v našem Humanitarnem centru z vašo donacijo dejansko pomagamo ljudem v stiski. Pri razmisleku naj vam pomaga tudi to sporočilo.

V našem Humanitarnem centru na Tržaški cesti 132 zbiramo hrano, rabljena oblačila, obutev, hišni tekstil (posteljnine, odeje, brisače) in manjše gospodinjske pripomočke in posodo. Ljudje, ki prihajajo k nam po pomoč, si lahko sami izberejo stvari, ki jih potrebujejo, toda vseeno se držimo osnovnega načela, da jim ponudimo le čista oblačila, cele predmete in delujoče naprave.

Pri sprejemanju donacij se srečujemo tudi z omejitvami. Večjih kosov pohištva in bele tehnike zaradi omejenega prostora ne moremo sprejemati. Toda sočasno z veseljem o vaši ponudbi (oglas z opisom predmeta in vaš kontakt) obvestimo prejemnike pomoči Rdečega križa. O nekaterih potrebah in omejitvah vas tudi ažurno obveščamo na naši spletni strani - praviloma pa sprejemamo sezonska oblačila primerna za aktualni letni čas v manjših količinah (do 3 vrečke).

Kaj predvsem potrebujemo?
- moške čevlje
- brisače, posteljnino
- otroške plenice
- hrano in izdelke za higieno

V kolikor želite, da vaše donacije pridejo do končnih prejemnikov je tudi pomembno, da nam jih prinesete v času, ko jih lahko sprejmemo. Odprti smo vsak delovni dan od 8. ure dalje (ponedeljek in torek do 17. ure, srede do 18. ure, četrtki do 16. ure, petki do 12. ure). Sodelavci in prostovoljci vam bodo z veseljem tudi pomagali, da boste donacije prinesli v notranjost Humanitarnega centra, kjer jih kasneje pregledamo, razpostavimo na police in ponudimo naprej ljudem. Za vse donacije, ki jih prinesete izven časa uradnih ur ne moremo odgovarjati in žal tudi ne zagotoviti, da bodo prišle do prejemnikov pomoči Rdečega križa.

Prostor pred našim Humanitarnim centrom je zasebno zemljišče, zato je tam odlaganje smeti, kosovnih odpadkov in pohištva ne le nezaželjeno temveč tudi kaznivo. V naši neposredni bližini se nahaja Zbirni center Barje, ki je namenjen zbiranju odpadkov ter stvari, ki jih je možno še reciklirati in tako koristno uporabiti. Sprejem stvari, ki jih pripeljejo fizične osebe je brezplačen.

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas in ste prebrali to obvestilo. Verjamemo, da lahko skupaj širimo kulturo donatorstva, ki bo sledila načelom humanitarnosti. Veseli bomo, če boste sporočilo delili naprej in tako prispevali k večji ozaveščenosti.

V kolikor imate kakšno vprašanje ali pa bi potrebovali kakšno dodatno pojasnilo smo z veseljem dosegljivi na humanitarni.center@rdecikrizljubljana.si ali na 01 25 62 635.

Splošne informacije o delovanju Humanitarnega centra pa najdete na povezavi: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Humanitarni_center/

Vse, ki želite pomagati s denarnimi sredstvi pa vabimo, da si več preberete na našem donatorskem portalu: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Kako_lahko_pomagate/

RK Slovenije - Aktualno

Petek, 29. marec 2024

Skupščina RKS-OZLJ, 28. 3. 2024

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič