Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Obvestilnik december 2018

Četrtek, 22. november 2018

OBVESTILNIK RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA – DECEMBER 2018

Vabljeni na dogodke in izobraževanja!

>>IZMENJEVALNICA@TRESOR
1. 12. 2018 med 10. in 16. uro, Hostel Tresor, Čopova ulica 38, Ljubljana
Pridružite se nam na dogodku blagovne menjave - prinesi hrano, izdelke za higieno in čistila in jih izmenjaj za rabljena, vintage oblačila in predmete.

>>USTANOVILI SMO KRAJEVNO ORGANIZACIJO RK DOL PRI LJUBLJANI

Vabimo vas, da se nam pridružite in postanete člani Rdečega križa ali se v naše skupno delo vključite kot prostovoljci. V torek, 4. 12. 2018 ob 15. uri vas pričakujemov KD Dolsko, Dol pri Ljubljani. Vabljeni!

>>BREZPLAČNE MERITVE KRVNEGA TLAKA, SLADKORJA IN HOLESTEROLA V KRVI
10. 12. 2018 od 16. do 18. ure, prostori četrtne skupnosti Jarše, Kvedrova 32, 1000 Ljubljana
Krajevna organizacija Rdečega križa Nove Jarše vas vabi na brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi.

>>DELAVNICA TEMELJNIH POSTOPKOV OŽIVLJANJA Z UPORABO AED
13. 12. 2018 ob 18. uri, prostori Četrtne skupnosti Bežigrad, Vojkova 1, Ljubljana
Osvežite svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja in se spoznajte z uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED). Ne bodite le nemi opazovalci – prva pomoč rešuje življenja!

>>IZMENJEVALNICA@HUMANITARNI CENTER : #66
21. 12. 2018 med 16. in 20. uro, Humanitarni center RKS-OZ Ljubljana, Tržaška 132, Ljubljana
Pridružite se nam na dogodku blagovne menjave - prinesi hrano, izdelke za higieno in čistila in jih izmenjaj za rabljena, vintage oblačila in predmete.

AKTUALNO:
>>VABIMO NOVE PROSTOVOLJCE

V okviru RKS-OZ Ljubljana izvajamo številne prostovoljske programe – več informacij o prostovoljstvu in obrazec za prijavo najdete na naši spletni strani: http://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Prostovoljstvo/
IZVAJANJE DELAVNIC PRVE POMOČI PRI PREDŠOLSKIH OTROCIH
Iščemo navdušenke in navdušence, ki jih delo s predšolskimi otroki veseli in so pripravljeni voditi kratke delavnice osnovnih ukrepov prve pomoči za predšolske otroke. Delavnice potekajo med tednom v dopoldanskem času po predhodnem dogovoru. Predznanje prve pomoči ni potrebno. Vsa potrebna znanja za delo pridobite v okviru kratkega usposabljanja.
PRIDRUŽITE SE KLUBU 25 IN KLUBU 100 KAPLJIC
Klub 25 združuje mlade krvodajalke in krvodajalce in tudi tiste mlade, ki zaradi zdravstvenega stanja ne morejo darovati krvi. Člani Kluba 25 spodbujajo krvodajalstvo med mladimi in sodelujejo z dolgoletnimi krvodajalkami in krvodajalci. Klub 100 kapljic združuje dolgoletne krvodajalke in krvodajalce, ki skupaj svoje bogate izkušnje in tradicijo krvodajalstva prenašajo na mlade in jih motivirajo za darovanje krvi.
PROGRAM EFFEKT
EFFEKT "alkohol in mladoletni" je preventivni program, ki ga podpira Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Ljubljana. Na enostaven in jasen način staršem posredujemo sporočila, ki jih lahko uporabljajo pri svojih otrocih. Prav ta jasna sporočila prinašajo rezultate, ki si jih vsi želimo - zmanjšanje pitja alkohola med mladostniki in preprečevanje zgodnje in kasnejše odvisnosti. K sodelovanju vabimo vse prostovoljce in prostovoljke, ki si skupaj z nami želijo zmanjševati pitje alkohola med mladostniki.

>>ZA OTROŠKI NASMEH
V decembru tradicionalno izvajamo dobrodelno akcijo s katero širimo vrednote humanosti in solidarnosti, sočasno pa zberemo dodatne donacije s katerimi popestrimo prehranske pakete Rdečega križa v prazničnem času – zbiramo piškote, čokolade, suho sadje, čaje, kavo. Akcijo izvajamo v sodelovanju s številnimi osnovnimi in srednjimi šolami, pridruži pa se lahko vsak  - prinesite donacijo v naš Humanitarni center.
>>KRVODAJALSKE AKCIJE V DECEMBRU
Redne krvodajalske akcije bodo potekale 13., 14., in 21. decembra med 7. in 15. uro na Zavodu za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, Ljubljana. Hvala za vaš odziv!
>>DAROVANJE ORGANOV IN TKIV
Z odločitvijo za darovanje organov in tkiv lahko rešimo mnogo življenj, zato moramo o tem humanem dejanju po smrti razmišljati že za časa življenja. Obiščite nas in se vpišite v register!
>>TEČAJI IN IZPITI IZ PRVE POMOČI   
Osvežite svoje znanje prve pomoči, pripravite se za izpit iz prve pomoči za voznike motornih vozil ali se prijavite na tečaj za bolničarja. Prijave potekajo preko spletne strani www.prva-pomoc.si.

SODELUJEMO: 
Obiščite nas na dogodkih drugih organizatorjev:
Osvežite svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja in pridobite več informacij o naših prostovoljskih programih:
>>26. 11. 2018 od 10.15 do 12.15 ure v prostorih DCA, Gosposvetska 4, Ljubljana
 

POMEMBNO:
5. 12. - Mednarodni dan prostovoljstva
10. 12. - Svetovni dan človekovih pravic
20.12. - Mednarodni dan solidarnosti

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 25. april 2024

Obvestilo

Ponedeljek, 22. april 2024

Obiskali smo Solferino

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič