Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Nameni nam del dohodnine

Sreda, 18. avgust 2021

Vabimo vas, da nas podprete in nam namenite 1 % dohodnine!

Vsi, ki od svojega osebnega dohodka plačujete letno dohodnino, lahko do 1 % te namenite nevladnim in dobrodelnim organizacijam.  Hvala vsem, ki ste se odločili in boste vaš del dohodnine namenili Rdečemu križu Slovenije - Območnemu združenju Ljubljana.

Z vašo odločitvijo podpirate organizacijo, ki izvaja številne prostovoljske programe, s katerimi se zavzemamo za zaščito življenja, zdravja in zagotavljanje spoštovanja človekovega dostojanstva (npr. izobraževanja za pravilno ukrepanje ob nesrečah, vodenje in izobraževanje skupin za nudenje psihosocialne pomoči prebivalcem v stiski, programi krepitve vključenosti in razvoja socialnih kompetenc ljudi, ki se soočajo z materialno in socialno ogroženostjo, preventivne delavnice prve pomoči v vrtcih ter osnovnih in srednjih šolah, programi za spodbujanje krvodajalstva ter darovanja organov in tkiv in še mnogo drugih preventivnih aktivnosti).

V preteklih letih smo z donacijami, ki smo jih prejeli iz naslova dohodnine, boljše in lažje življenje omogočili tisoče prebivalcem naših občin ter izpeljali mnogo humanitarnih projektov, ki so rešili marsikatero hudo stisko kot so npr. preprečene deložacije, poplačilo zaostalih položnic, poplačilo obveznega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja, nakup drv za kurjavo, nakup osebnega računalnika za šolarje, brezplačni topli obroki za starejše, nakup šolskih potrebščin.

Kako nam namenite dohodnino?

Tako, da si natisnete obrazec na tej povezavi, ga izpolnite, zalepite po robovih in oddate v nabiralnik. Poštnina je že plačana.

Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije je možno oddati kadarkoli tudi preko spletnega sistema eDavki, tako da v obrazec DOH-DON vpišete našo davčno številko 83784691 (Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana).

Obrazec lahko izpolnite in oddate tudi v naši sprejemni pisarni ali nam jo pošljete na naš naslov (in jo bomo v vašem imenu dostavili na pristojni finančni urad) ali pa jo sami pošljete po navadni pošti na pristojni finančni urad. Obrazec, ki bo generiral .pdf izpolnite spodaj:

 

RK Slovenije - Aktualno

Petek, 26. april 2024

Obvestilo

Ponedeljek, 22. april 2024

Obiskali smo Solferino

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič