Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Klopca solidarnosti na novi lokaciji pred ZTM

Ponedeljek, 5. september 2022

LJUBLJANA, 5. 9. 2022: Mednarodni dan dobrodelnosti, ki ga praznujemo 5. septembra, smo letos obeležili s postavitvijo klopce solidarnosti na novi lokaciji – pred vhodom Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino. Otvoritvenega dogodka so se udeležili predstavniki ZTM, RKS-OZ Ljubljana ter prostovoljci Kluba 25 in Kluba 100 kapljic, ki s svojimi aktivnostmi pomagajo širiti vrednote solidarnosti in krvodajalstva med mladimi.

Mednarodni dan dobrodelnosti namreč ozavešča in spodbuja ljudi po vsem svetu, da pomagajo drugim s prostovoljnimi in človekoljubnimi dejavnostmi. Krvodajalstvo je ena največjih oblik solidarnosti in pomoči med ljudmi, saj je zdravljenje bolnikov odvisno od prostovoljnih darovanj krvi posameznikov. Krvodajalci so pomemben del zdravstva in bogastvo vsake države.

"Lepo dejanje najlepše mesto najde" je slogan projekta "Ljubljana, mesto solidarnosti", ki krasi vse rdeče klopce, ki jih v okviru projekta postavljamo po Ljubljani. S projektom spodbujamo solidarnost, povezanost, druženje in boljše vzdušje v mestu. Že sama lokacija klopce pred ZTM ima poseben  pomen, saj je darovanje krvi neprecenljivo darilo človeka – človeku, ki samo po sebi vsebuje in širi lepa dejanja. V neposredni bližini klopce se nahajajo tudi Univerzitetni klinični center Ljubljana, s porodnišnico in drugimi stavbami, kjer se odvijajo različne zgodbe ljudi. Naj bo klopca tisto mesto, ki bo nekomu polepšalo dan, in tudi mesto pričetka in deljenja lepih dejanj.

Naj lepa dejanja in naši dobri odnosi postanejo največje bogastvo Ljubljane in naj tudi ta klopca postane prostor solidarnosti, spletanja prijateljstev, ustvarjanja spominov ter s spoštljivo uporabo še dolgo služi svojemu namenu.

Eno solidarno dejanje na dan, lepša nas vsakdan.

 

Foto: Aleš Černivec

RK Slovenije - Aktualno

Sreda, 24. april 2024

Obvestilo

Ponedeljek, 22. april 2024

Obiskali smo Solferino

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič