Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Izmenjevalnica: 6. rojstni dan

Torek, 16. julij 2019

V petek, 19. julija med 16. in 20. uro bo v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana potekala rojstnodnevna, praznična Izmenjevalnica. V šestih letih so prostovoljke in prostovoljci, s projektom, ki je nastal zaradi neposrednih potreb ljudi, zbrali že preko 12 ton donacij, hrane in drugih izdelkov za prejemnike pomoči Rdečega križa.

KONCEPT IZMENJEVALNICE
Določena oblačila, ki so bila podarjena Rdečemu križu Ljubljana, ostajajo, saj jih prejemniki pomoči v Humanitarnem centru ne izberejo. Namesto, da bi oblačila predali v predelavo, na Izmenjevalnici vstopijo v krog ponovne uporabe. Na dogodkih oblačila ponudimo najširši javnosti in jih zamenjamo za hrano in izdelke za higieno. Vsak obiskovalec se odloči sam, v skladu s svojimi zmožnostmi, kakšne vrednosti izdelkov bo prinesel na menjavo. Izmenjevalnica tako sočasno omogoča dostopnost oblačil širšemu krogu ljudi in bogati prehranske pakete pomoči Rdečega križa.

PRIDITE NA IZMENJAVO Z DOBRODELNIM NAMENOM
Na Izmenjevalnico prinesete, na primer, dve konzervi tunine, škatlo kosmičev in šampon, torej štiri izdelke, in si v zameno izberete obleko. Za en podarjen izdelek dobite kravato ali rutko, za dva pa majico. Dobrodošli so še posebej izdelki, s katerimi popestrimo enolične pakete, na primer vložena zelenjava, otroška hrana ali izdelki za higieno.

NOVI PROJEKTI - IZMGuestSeries
Izmenjevalnica nastopa tudi v vlogi kreativne platforme. IZM Guest Series je Izmenjevalničin projekt sodelovanja z mladimi fotografinjami in fotografi. Avtorske serije fotografij imajo skupno izhodišče: oblačila in predmeti so iz Izmenjevalničine omare. Prvo serijo fotografij smo objavili v septembru 2018, do sedaj pa smo sodelovali že kar z devetimi kreativnimi ekipami: Lana Špiler, Timon Hozo&Lar Nikolej Leskovar, Magnolia Neya, Asiana Jurca Avci, Izidor&Tanja Sabol, Žiga Krajnc, Cherie Plausteiner, Jaka Teršek in Sara Rman. Vse ustvarjalke in ustvarjalci z Izmenjevalnico sodelujejo pro bono.

 

Vabljeni na Izmenjevalnice v prihodnjem mesecu:

3. avgust od 10. do 16. ure - Izmenjevalnica v paviljonu parka Zvezda, Kongresni trg, Ljubljana

23. avgust od 16. do 20. ure (izjemoma 4. petek v mesecu) - Izmenjevalnica v Humanitarnem centru, Tržaška c. 132, Ljubljana

 

 

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 18. april 2024

Spoznajte naše prostovoljke in prostovoljce - predstavljamo vam prostovoljko Marino Kovač

Sreda, 17. april 2024

Obvestilo

Torek, 16. april 2024

Operativni sestanek KORK Vrhovci

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič