Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana
Tel: 01 425 34 19
Fax: 01 425 34 20
GSM: 040 871 589, 041 706 657

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496

E-pošta: info@rdecikrizljubljana.si
Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
E-pošta: prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


PRIDRUŽITE SE NAM PRI IZVAJANJU DELAVNIC PRVE POMOČI PRI PREDŠOLSKIH OTROCIH

Iščemo navdušenke in navdušence, ki jih delo s predšolskimi otroki veseli in so pripravljeni voditi kratke delavnice osnovnih ukrepov prve pomoči za predšolske otroke. Delavnice potekajo med tednom v dopoldanskem času v mesecu januarju in februarju 2019. Predznanje prve pomoči ni potrebno. Vsa potrebna znanja za delo pridobite v okviru kratkega usposabljanja, ki bo v ponedeljek, 17. 12. 2018 ob 16.00 na RKS – OZ Ljubljana.

Za več informacij nam pišite na e-mail: polona.svigelj@rdecikrizljubljana.si ali pokličite na 01 62 07 290.

3. Razpis za delovanje v skupini za nudenje psihosocialne pomoči

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana objavlja razpis za delovanje v skupini prostovoljcev za nudenje psihosocialne pomoči prebivalcem ob nesrečah in ljudem, ki prejemajo humanitarno pomoč Rdečega križa in potrebujejo podporo pri reševanju vsakdanjih stisk.

Več:  https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/3._Razpis_skupina_za_PsP/

Vabimo prostovoljce v projekta Izmenjevalnica in Srečevalnica

SREČEVALNICA

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana išče prostovoljca/-ko za sooblikovanje in vodenje programa za ženske, mame in otroke v okviru projekta Srečevalnica. Program je odprt za vse, vendar je zasnovan še posebej z mislijo na prejemnike, prejemnice pomoči Rdečega križa.

Na rednih tedenskih srečanjih izvajamo čajanke,  različne praktične in ustvarjalne delavnice (npr. delavnica izdelave mil, pralnega praška, šiviljska delavnica, delavnice štrikanja, kvačkanja, izdelava nakita, knjigoveška delavnica, izdelovanje voščilnic ipd.), telesno vadbo (vadba joge). Vzporedno s programom občasno poteka otroški program.

Več o programu: http://www.ljubljana.ozrk.si/sl/SRECEVALNICA/

Predvideni termini (lahko še pride do sprememb):

- Ljubljana - Vič (Humanitarni center, Tržaška 132, ponedeljki ob 16. uri)
- Ljubljana - Bežigrad (Smoletova 16, torki ob 10. uri)
- Ljubljana - Zelena jama (Perčeva 22, četrki ob 17. uri)
- Ljubljana - Fužine (Preglov trg 15, srede ob 10. uri)
- Ljubljana - Štepanjsko naselje (Litijska c. 38/i, torek ob 17. uri)
- Ljubljana - Črnuče (Dunajska c. 367, torek ob 17. uri)

Prostovoljke in prostovoljce vabimo, da se pridružijo prostovoljski ekipi na posameznih lokacijah.

Vabimo

 • prostovoljce/ke, ki bi izvajali aktivnosti (različne ustvarjalne delavnice, pogovorne, gibalne dejavnosti)
 • prostovoljce/ke, ki bi pomagali pri izvedbi dogodkov na posameznih lokacijah (gostitelji oz. koordinatorji, vodenje skupine, pomoč pri pripravi, pospravljanju, vabljenje),
 • ali prostovoljce/ke, ki bi izvajali otroški program.

Prostovoljci se vključijo v sistem izobraževanja RKS-OZ Ljubljana (osnovno usposabljanje, usposabljanje za vodenje delavnic, usposabljanje za vodje skupin). V letu 2018 bomo pri vključevanju še posebej podpirali prosilce za azil in begunce, zato je dobrodošlo znanje angleščine, ni pa pogoj!


Več info: izmenjevalnica@rdecikrizljubljana.si ali 040 871 589

 

IZMENJEVALNICA

Ekipa projekta Izmenjevalnica išče okrepitve!

Iščemo navdušence za prebiranje oblačil, tiste z močnimi rokami za prenašanje košar s hrano, zgovorne za dežurstvo na dogodkih, v svoji družbi si želimo tudi kakšnega PR-ovca (ker nam je Izmenjevalnica res kul, in bi to radi res vsem povedal!), predvsem pa vabimo vse entuziaste, ki vam je všeč kaj delamo in bi podprli naš krasen projekt tudi s kakšno uro svojega časa!

Več o projektu:

IZMENJEVALNICA je projekt Rdečega križa Ljubljana, s katerim širimo zavest o ponovni uporabi ter krepimo odgovornost do soljudi in okolja.
Izmenjujemo rabljena, "vintage" oblačila, ki se zbirajo v Humanitarnem centru, in jih z vašim obiskom pretvorimo v prehranske, higienske izdelke in čistila, s katerimi popestrimo osnovne pakete pomoči Rdečega križa.

Izmenjave potekajo vsak 3. petek v mesecu od 16. do 20. ure v Humanitarnem centru Območnega združenja Rdečega Križa Ljubljana (Tržaška 132 (vhod s Fajfarjeve ulice ob železnici), in vsako 1. soboto v mesecu  med 10. in 16. uro v Hostlu Tresor v centru Ljubljane (Čopova ulica 38). Občasno pa se podamo na gostovanje še kam!

Prostovoljce vključujemo v aktivnosti (po izbiri):
- sortiranje, pakiranje
- pripravljanje in pospravljanje dogodka
- dežurstvo na dogodkih
- promocija (socialna omrežja)
- organizacijsko delo in razvoj novih pobud

Več info: izmenjevalnica@rdecikrizljubljana.si ali 040 871 589

OPOLNOMOČENJE BEGUNCEV IN PROSILCEV ZA AZIL

ESIRAS

PREDSTAVITEV PROJEKTA ESIRAS

in vsebine POVEZOVALNICE RKS

Pri Rdečem križu Slovenije bomo pričeli s programom nudenja pomoči pri pridobivanju zaposlitve, ki je namenjen prosilcem za azil in osebam s statusom begunca. Gre za projekt, ki je nastal v sodelovanju z Mednarodno federacijo društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC) in je sofinanciran s strani Programa Evropske unije za zaposlovanje in socialne inovacije (EaSI). Trajanje projekta je zaenkrat predvideno za obdobje osemnajstih mesecev.

Uporabniki programa bodo obravnavani individualno. To pomeni, da bodo zaposlitveni načrti krojeni glede na potrebe posameznika, ki bo obravnavan celostno. Tako lahko nabor zastavljenih aktivnosti projekta razdelimo na tri področja, ki posamično pomembno vplivajo na posameznikovo "celoto" - potencial za uspešno pridobitev zaposlitve. Ta področja so: zagotovitev stabilnega in spodbudnega socialnega okolja, usposabljanje/izobraževanje za pridobivanje veščin in znanj, potrebnih za določeno delovno mesto, podpora in posredovanje pri pridobivanju zaposlitve.

Izpostavimo nekaj pomembnejših aktivnosti znotraj posameznih področij:

 • prvo področje vključuje aktivnosti, kot so združevanje družinskih članov (RFL), nudenje osebne asistence in osnovne psihosocialne podpore s strani usposobljenih prostovoljcev, delavnice za spodbujanje socialne vključenosti "Srečevalnice", socialno kulturne aktivnosti za otroke in mladino v okviru že obstoječih programov RK, informiranje in vključevanje v socialne in kulturne aktivnosti drugih organizacij;
 • drugo področje vsebuje organizacijo in/ali omogočanje potrebnih skupinskih in indvidualnih usposabljanj in izobraževanj za potrebe pridobitve konkretnega delovnega mesta ali za delo v določenem poklicu;
 • tretje področje predvideva posredovanje med potencialnimi zaposlenimi in delodajalci, sestavi modela in nudenju možnosti kulturne mediacije, izdelavo in izdajo dveh socialno kulturnih orientacijskih priročnikov (za delodajalce in delojemalce), s poudarkom na področju dela in zaposlovanja.

Aktivnosti bodo v različnem obsegu na voljo potencialnim uporabnikom projekta po vsej Sloveniji. Glavna pisarna bo stacionirana v Ljubljani, njena izpostava pa bo tudi v Mariboru. Potencialne uporabnike ostalih krajev bomo povabili k projektu v okviru naše mobilne enote, ki bo delovala v sodelovanju s pristojnimi območnimi združenji Rdečega križa.

POSTOPEK PRIJAVE PROSTOVOLJCEV

 1. PREBERI INFO O PROJEKTU

Dobrodošel. Hvala za tvoj interes in zaupanje! Opis projekta najdeš zgoraj.

 1. PREBERI OPIS PROSTOVOLJCA

Opis preberi spodaj. To je zelo pomemben korak. Preberi in premisli o sebi v vlogi prostovoljca/prostovoljke projekta. Če se v njej ne vidiš, a bi še vedno rad/a podprla aktivnosti projekta na drug način, nas, prosim, obvesti o svojem predlogu na spela.kenda@rdecikrizljubljana.si. Hvala!

 1. ŽELIŠ POSTATI PROSTOVOLJEC PROJEKTA

Super! Izpolni prijavnico za usposabljanje iz nudenja psihosocialne pomoči (klikni na besedilo. Prijavnico prosimo prenesite na svoj računalnik in jo pošljite na e-poštni naslov. Ne vnašajte podatkov neposredno v spletni obrazec. Obrazec se nahaja tudi v priponki na koncu spletne strani. Hvala) do 23. 1. 2018 in pošlji na spela.kenda@rdecikrizljubljana.si. Naj te natančnost obrazca ne zmede ali odvzame poguma. Vsi prijavljeni kandidati boste pred usposabljanjem povabljeni tudi na pogovor o vstopu v prostovoljsko skupino projekta. Takrat boš imel/a priložnost še dodatno povprašati in se osebno predstaviti.

 1. POVABILO NA USPOSABLJANJE IZ NUDENJA PSIHOSOCIALNE POMOČI

V Ljubljani pričnemo z usposabljanjem konec januarja. Po Ljubljani se bo izvedlo tudi usposabljanje prostovoljcev v Mariboru.

V Ljubljani bo usposabljanje potekalo 29. 1. in 30. 1., 5. 2. in 6. 2., 10. 2., 12. in 13. 2. in 19. 2.

V sklopu usposabljanja bo osnovno usposabljanje za prostovoljce RKS-OZLJ 2. 2. 2018.

 

OPIS PROSTOVOLJCA

 

 • Ali želiš prispevati k opolnomočenju beguncev in prosilcev za azil, da lahko ponovno samostojno zaživijo?
 • Ali si kdaj osebno bil/a v podobni situaciji?
 • Ali si kdaj osebno bil/a v kakšni drugi, posebej ranljivi situaciji, ko je bilo potrebno svoje življenje postaviti na novo?
 • Ali imaš izkušnjo dela/sodelovanja z osebami s statusom begunca in/ali prosilci za azil?
 • Ali imaš izkušnjo dela/sodelovanja z ranljivimi skupinami?
 • Ali si se o področju ranljivih skupin izobraževal?
 • Ali imaš skupen ali posamičen nabor znanj s področij, ki se dotikajo oseb s statusom begunca in/ali tistih, ki so še prosilci za azil (jezikoven, kulturni, pravni, …)?
 • Ali meniš, da lahko pomembno vplivaš pri povezovanju uporabnikov projekta z delodajalci in obratno?
 • Ali delaš oz. si delal v kateremu izmed t. i. deficitarnih poklicev?
 • Ali lahko aktivnostim posvetiš vsaj 2 uri na teden?

Če sta vsaj dva izmed tvojih odgovorov pritrdilna, si toplo vabljen/a, da se prijaviš za prostovoljca projekta Povezovalnica RKS, ki je namenjen podpori osebam s statusom begunca in prosilcev za azil pri njihovem pridobivanju zaposlitve. V primeru, da bi rad pri projektu sodeloval kako drugače, te prosimo, da nas o svojem interesu in/ali predlogu obvestiš na spela.kenda@rdecikrizljubljana.si. Hvala!

Dobrodošla, dobrodošel!

RK Slovenije - Aktualno

Sreda, 14. avgust 2019

Obnovitvena dela v Humanitarnem centru

Torek, 13. avgust 2019

Obvestilo o delovnem času

Ponedeljek, 29. julij 2019

Družinsko letovanje v letu 2019

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič Dan za spremembe Zurnal24.si

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Ljubljana